לצערנו, נשים אשר חולות במחלת הסרטן נאלצות להתמודד לא רק עם המחלה הקשה, אלא גם עם נשירת שיער מואצת כתוצאה מטיפולי הקרינה והכימותרפיה אשר הן עוברות במהלך המלחמה שלהן במחלה.
למה השיער נושר במהלך טיפולי הכימותרפיה?
טיפולי הקרינה והכימותרפיה אשר מיועדים להילחם במחלת הסרטן מובילים להתרבות מהירה ותחלופה של תאי השיער בגוף האדם. פעמים רבות, נשירת השיער בגוף המטופל מתחיל ביום ה -12-14 מתחילת הטיפולים, עד אשר הוא נעלם לחלוטין.
פאות רפואיות לנשים אשר חולות במחלת הסרטן
פאות רפואיות לנשים אשר חולות במחלת הסרטן לא מרפאות אותן מהמחלה הארורה, אך הן בהחלט יכולות לשפר את מצב הרוח, הביטחון העצמי והתדמית שלהן בעיני עצמן והסביבה הקרובה.
לפי יערה, בעלת סלון פאות Custom Wigs, רבות מהחולות שמגיעות אליה להתאמת פאה רוצות להמשיך ולנהל את חייהם בצורה רגילה ככל הניתן. יערה טוענת שלאחר התאמת פאה רפואית, העיניים של המטופלות קורנות מאושר וכמובן ששיפור מצב הרוח הכללי של המטופלות תורם גם לריפוי והחלמה מהמחלה הקשה.
חשוב לדעת כי טענה זו מקבלת חיזוק משמעותי גם מצד המדינה אשר מאפשרת לחולות לקבל החזר מלא על רכישת פאה על ידי קופות החולים (לרוב, ההחזר נע בין 33% עד 100% בהתאם לכיסוי הביטוחי שיש לחולה ובהתאם לתקרה הנקובה בחוק) וחברות הביטוח הפרטיות.
כמו כן, במקביל לסלוני פאות אשר מציעים פאות קאסטם (פאות מותאמות אישית) אשר עלותן גבוהה יחסית, פועלים מספר רב של עמותות ומרכזי התמודדות כמו הדדי, זכרון מנחם והשיער של ה'תר אשר מאפשרים להשכיר או לקבל בחינם מגוון רחב של פאות יד שניה (פאות ארוכות, קצרות וכדומה) אשר נתרמו על ידי גופים מסחריים ואנשים פרטיים.
לסיכום, פאות רפואיות מאפשרות לנשים אשר חולות בסרטן להתמודד בצורה טובה יותר עם מחלת הסרטן ולהחזיר את המראה הטבעי בצורה מהירה, פשוטה וקלה במיוחד עד להחלמה מן המחלה הקשה.