מידי יום מבוצעים ברחבי העולם מאות ואלפי ניתוחים פלסטיים לחיטוב ועיצוב הגוף עם זאת, חשוב לזכור כי בדומה לכל ניתוח פולשני בגוף האדם, כל ניתוח פלסטי "פשוט" עלול להסתבך ולסכן אותך.
ניתוח הגדלת חזה טומן בחובו מספר רב של סיבוכים וסיכונים לאישה, אותן אסקור בהרחבה במאמר זה.
סיכונים וסיבוכים בניתוח הגדלת חזה
ניתוח הגדלת חזה הוא בין הניתוחים הפלסטיים הפופולריים, הנפוצים והשכיחים ביותר בתרבות המערבית. בדומה לניתוחים רפואיים אחרים, ניתוח הגדלת חזה טומן בחובו מספר רב של סיכונים וסיבוכים אפשריים למנותחת, ביניהם ניתן למצוא:
- הפרעות ריפוי השד – לעיתים, גוף המנותחת יכול "לדחות את השתל" ולגרום לבעיות אפשריות בריפוי ואיחוי חתך הניתוח בשד. במקרים קיצוניים בהם ישנה חשיפה של השתל, יתכן שהמנתח ימליץ על ניתוח חוזר אשר ידרוש הסרה של השתל הקיים והמתנה של 6 חודשים עד לריפוי השד.
- דליפת סיליקון – בשנים האחרונות, ישנה התקדמות ושיפור משמעותי בשתלי הסיליקון אשר מושתלים בשד המנותחת כך שתופעת הדליפה הפכה לנדירה במיוחד. במקרים בהם ישנה דליפה של השתל, המנותחת תאלץ לעבור ניתוח להחלפת השתל.
- דימום סביב השתל – לעיתים רחוקות, ב – 12 השעות הקריטיות לאחר הניתוח, עלול להופיע דימום סביב השתל אשר יגרום לנפיחות הדרגתית בשד. דימום סביב השתל מחייב יצירת קשר מיידית עם המנתח וכניסה לניתוח חירום לתיקון המצב הקיים.
- הנקה עתידית – באופן כללי, אישה אשר עוברת ניתוח הגדלת חזה יכולה להניק בצורה מלאה את תינוקה בעתיד. עם זאת, לעיתים קרובות הנקה ממושכת עלולה להוביל לפגיעה חזותית במראה השד.
- צניחת שדיים – באופן כללי, ככל שהשתל כבד יותר, כך הסיכון לתופעה עולה. צניחת שדיים מתרחשת בצורה הדרגתית לאחר כל ניתוח הגדלת חזה ומחייבת את המנותחת לעבור ניתוח הרמת חזה.
לסיכום, בדומה לניתוחים אחרים, גם ניתוח "פשוט", שכיח ופופולרי כניתוח הגדלת חזה יכול להסתבך ולהוביל את המנותחת למצבים קיצוניים. בעת ביצוע ניתוח הגדלת חזה חשוב לבחור במנתח פלסטי מוסמך אשר חבר באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית. מנתח מוסמך יצמצם את הסיכון שעומד לפניך למינימום האפשרי ויעניק לך שקט נפשי וידיעה שאת נמצאת בידיים טובות.